Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν 200 δισ. δολ. το μήνα χωρίς να υπάρχει κρίση!

Phoenix Capital: Οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν 200 δισ. δολ. το μήνα χωρίς να υπάρχει κρίση!
200 δισ. δολάρια, σε μια εποχή που το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εκτός κρίσης και η Fed θέτει το δικό της κουμπί «εκτύπωση» σε «παύση»
Ένα παλιρροϊκό κύμα πληθωρισμού κινείται γρήγορα μέσα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την ώρα που οι περισσότεροι επενδυτές δίνουν προσοχή μόνο στη Federal Reserve, σχολιάζει σε σημείωμά της η πάντα «bear» Phoenix Capital...
Οι επνδυτές χάνουν την «μεγάλη εικόνα» για τη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας, συνεχίζει... 
Η Fed συσφίγγει τη νομισματική πολιτική της μέσω της αύξησης των επιτοκίων.
Αλλά οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες του κόσμου εκτυπώνουν συνολικά 200 δισ. δολάρια κάθε μήνα στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης.
200 δισ. δολάρια, σε μια εποχή που το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εκτός κρίσης και η Fed θέτει το δικό της κουμπί «εκτύπωση» σε «παύση».
Αυτό είναι ένα ρεκόρ όλων των εποχών ... ακόμα μεγαλύτερο από ό, τι η παγκόσμια εκτύπωση χρημάτων που έλαβε χώρα στο βάθος της κρίσης του 2008, όταν οι Κεντρικές Τράπεζες ήταν απελπισμένες να προωθήσουν το σύστημα.
Πράγματι, στα 200 δισ. δολάρια το μήνα, μιλάμε για έναν ετήσιο ρυθμό άνω των 2 δισ. δολαρίων για την εκτύπωση χρημάτων κάθε χρόνο.
Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό θα εξαπολύσει τον πληθωρισμό, θεωρήστε ότι ήδη στις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός υπερέβη τους στόχους της Fed και για τα τέσσερα μέτρα της.
Έχετε υπόψη σας αυτά τα «επίσημα» μέτρα πληθωρισμού ... αυτά που δεν περιλαμβάνουν πράγματα όπως φαγητό ή ενέργεια. Όταν υπολογίζετε την αύξηση του πραγματικού κόστους ζωής στις ΗΠΑ, ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πιο κοντά στο 6%.
Και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η Fed αυξάνει τα επιτόκια και δεν εκτυπώνει χρήματα.
Ρίξτε μια ματιά στο χρυσό.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια νομίσματα.
Ο χρυσός «μυρίζει» τι έρχεται.
«Είναι πληθωρισμός.
Και οι έξυπνοι επενδυτές ετοιμάζονται για αυτό τώρα», καταλήγει η Phoenix Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης