Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Πετρόπουλου με ενώσεις του Τύπου – Αναζητείται λύση για αύξηση της εισφοράς των εργοδοτών

Συνάντηση Πετρόπουλου με ενώσεις του Τύπου – Αναζητείται λύση για αύξηση της εισφοράς των εργοδοτών
Ο κ. Πετρόπουλος υπέγραψε τη σχετική διάταξη, για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ως προς τη δανειακή χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ
Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η σημερινή (26 Απριλίου 2017) τριμερής συνάντηση με εργατικές και εργοδοτικές ενώσεις στον Τύπο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σημειώθηκε πρόοδος στη συζήτηση, ενώ σημείωσε ότι υπέγραψε τη σχετική διάταξη, για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ως προς τη δανειακή χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, όλες οι πλευρές, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, διατύπωσαν την άποψη ότι «πρέπει να εξευρεθεί λύση και για την επαύξηση της εισφοράς των εργοδοτών, αν χρειαστεί να καταβληθεί παραπάνω ποσό, να καταβληθεί».
Ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες εκτιμήσεις πάνω στην αναλογιστική μελέτη, που έχει ήδη ολοκληρωθεί ουσιαστικά, αλλά δεν έχει προσδιορίσει το θέμα της αναμενόμενης είσπραξης εσόδων.
«Αυτό πρέπει να βρεθεί.
Πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των εκπροσώπων των πλευρών με τους αναλογιστές, για να εξευρεθεί κι αυτό το μέγεθος, «προκειμένου να δούμε πως, στη συνέχεια, θα καθίσουν όλοι στο τραπέζι, για να υπογράψουν μία συμφωνία μεταξύ τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης