Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «θετικό» από «σταθερό» μεταβάλει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής η Moody’s

Σε «θετικό» από «σταθερό» μεταβάλει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής η Moody’s
Η απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης έρχεται ένα μήνα αφότου μετέβαλε σε «θετικό» από «σταθερό» το outlook για την πιστοληπτική ικανότητα
Σε «θετικές» από «σταθερές» μετάβαλε σήμερα (26 Απριλίου 2017) τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) των τραπεζών της Αργεντινής η Moody’s, επικαλούμενη το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα στην, επί χρόνια, ταλανιζόμενη από την κρίση χρέους χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης έρχεται ένα μήνα αφότου μετέβαλε σε «θετικό» από «σταθερό» το outlook για την πιστοληπτική ικανότητα (σε μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο επίπεδο) και για το κράτος της Αργεντινής.
Το outlook για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας ήταν σταθερό από το 2015.
Οι τράπεζες της Αργεντινής θα ενισχυθούν από τη βελτίωση της οικονομίας, καθώς η αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων συμβάλλει στην ανάπτυξη, τη στιγμή που ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.
Η Moody's αναμένει η οικονομία της Αργεντινής να αναπτυχθεί με ρυθμό 3% το 2017 και 3,5% το 2018, επίδοση που είναι η καλύτερη από το 2000.
«Το βελτιωμένο σκηνικό θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ θα διευκολύνει τη μετάβασή τους σε ένα πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που βασίζεται στην αγορά», σημειώνει ο οίκος.
Αν και η αύξηση της τάσης για ανάληψη κινδύνου από τις τράπεζες αναμένεται να οδηγήσει σε μέτρια επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν.
Αυτές οι πιέσεις στην κερδοφορίας θα αντισταθμίσουν τον αυξανόμενο όγκο των επιχειρήσεων και τα αυξημένα έσοδα των τραπεζών.
Παρόλα αυτά, η κερδοφορία είναι πιθανό να βελτιωθεί, αν αναπροσαρμόσουμε με βάση τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης