Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλά ενός μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 257 χιλ. συνολικά

ΗΠΑ: Σε υψηλά ενός μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 257 χιλ. συνολικά
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι προέβλεπαν οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 245 χιλ.
Σε υψηλά ενός μήνα βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα σημερινά (27/4) στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, με την πλειοψηφία των αιτήσεων να αφορά την πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 14 χιλ. στις 257 χιλ. συνολικά, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 245 χιλ.
Παρά την ισχυρή άνοδο των αιτήσεων στη Νέα Υόρκη, τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινήθηκαν στην υπόλοιπη επικράτεια βοήθησαν στην εξισορρόπηση της ανόδου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλέον οι συνολικές αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των 300 χιλ. για 112η συνεχόμενη εβδομάδα.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εδβομάδων, ο οποίος αποτελεί ένα πιο σταθερό μέτρο σύγκρισης για την αγορά, αυτός παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, στις 242 χιλ. αιτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις βρέθηκαν κάτω από το όριο των 2 εκατ. για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, επίτευγμα που είχε να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης