Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street – Τα εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα λόγω NAFTA

Οριακά κέρδη στη Wall Street – Τα εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα λόγω NAFTA
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει αύξηση 0,16%, στις 6.034,66 μονάδες...
Τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν και σήμερα (27 Απριλίου 2017) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να «σβήσουν» τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η είδηση για επικείμενη αποχώρηση της χώρας από την εμπορική συμφωνία Βορείου Αμερικής («NAFTA»).
Ακόμα και η Ford, η οποία παρουσίασε μείωση 35%, σε ετήσια βάση, των καθαρών κερδών το α’ 3μηνο 2017, ξεπέρασε τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα της NAFTA, το εκτελεστικό διάταγμα που ετοιμάζει ο Donald Trump θα αποσκοπεί στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας με τον Καναδά και το Μεξικό, τις δύο χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία, καθώς επανειλημμένα ο Αμερικανός Πρόεδρος κ έχει διαμηνύσει πως οι Η.Π.Α. είναι οι «αδικημένες» της υπόθεσης.

Χθες ανακοινώθηκε και η επίσημη πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση, βάση της οποίας ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.
Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως μόνο ο αμερικανικός κολοσσός Apple διακρατεί εκτός των Η.Π.Α. μετρητά ύψους 240 δισ. δολαρίων!
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.
Ο κ. Mnuchin εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 3% μέσα στο 2017, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έκανε λόγο για 4%...
Μέσα σε όλα, αρνητικά συνέβαλε και η πτώση στο πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί, περί τις 23:17, κατά 0,59% στα 49,27 δολάρια ανά βαρέλι, και το Brent να βρίσκεται στο -0,88% και τα 52,11 δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, σε υψηλά ενός μήνα βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α. για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου, με την πλειοψηφία των αιτήσεων να αφορά την πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 14 χιλ. στις 257 χιλ. συνολικά, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 245 χιλ.
Παρά την ισχυρή άνοδο των αιτήσεων στη Νέα Υόρκη, τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινήθηκαν στην υπόλοιπη επικράτεια βοήθησαν στην εξισορρόπηση της ανόδου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλέον οι συνολικές αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των 300 χιλ. για 112η συνεχόμενη εβδομάδα.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί ένα πιο σταθερό μέτρο σύγκρισης για την αγορά, αυτός παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, στις 242 χιλ. αιτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις βρέθηκαν κάτω από το όριο των 2 εκατ. για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, επίτευγμα που είχε να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2000.

Τέλος, το πετρέλαιο συνεχίζει και σήμερα το ράλι… προς τα κάτω, με τη νέα αύξηση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. να «βυθίζει» το αργό στα 48,5 δολάρια (-2,1%), περί τις 16:36.
Την ίδια στιγμή, το Brent βρίσκεται στα 51,3 δολάρια ανά βαρέλι (-2%).

Στον απόηχο των παραπάνω, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει οριακή αύξηση 0,03%, στις 2.388,05 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται κατά 0,09% και τις 20.993,62 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει αύξηση 0,16%, στις 6.034,66 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης