Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 2,7 δισ. δολ.

tags :
Chevron: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 2,7 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +41% στα 33,4 δισ. δολ.
Επιστροφή στην κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Chevron, ξεπερνώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. δολ. (1,41 δολ. ανά μετοχή) έναντι ζημιών ύψους 725 εκατ. δολ. (0,39 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,86 δολ. ανά μετοχή.
Να σημειώσουμε ότι στο προαναφερθέν ποσό περιλαμβάνονται και τα κέρδη ύψους 600 εκατ. δολ. από τις πωλήσεις παριουσιών της εταιρείας.
Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά +41% στα 33,4 δισ. δολ. έναντι 23,6 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 34,9 δισ. δολ.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, John Watson, τόνισε ότι η εταιρεία σημειώνει πρόοδο σε ότι αφορά τις περικοπές δαπανών, ενώ το λειτουργικό κόστος υποχώρησε κατά -14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
"Η συνολική καθαρή παραγωγή ισοδύναμου πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με το 2016, ενώ παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο ανάπτυξης 4-9% για το το 2017", υπογράμμισε ο Watson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης