Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών

Κοτζιάς: Το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών
Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στην άτυπο Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη Βαλέτα της Μάλτας
Ανοιχτοί παραμένουν οι δίαυλοι επικοινωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, όπως προέκυψε από τη συζήτηση στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που διεξάγεται από το πρωί (28/4/2017) στη Βαλέτα της Μάλτας.
«Καταλήξαμε ότι δεν θέλουμε να σπάσουμε αυτή τη σχέση», δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εμφανώς ικανοποιημένος από την συμφωνία που προέκυψε και δικαιώνει τη θέση που έχει επανειλημμένα εκφράσει η ελληνική διπλωματία.
«Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε, αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι το μήνυμα που θα πάρει η Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε στους ομολόγους του ότι η Τουρκία είναι μία χώρα προβληματική στις διεθνείς σχέσεις και συνέστησε την προσοχή να μην παρασυρθεί η ΕΕ από τυχόν αφορμές που θα δώσει η Τουρκία, όπως π.χ. η υιοθέτηση της θανατικής ποινής, προκειμένου να επιρρίψει η Άγκυρα στις Βρυξέλλες την ευθύνη για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης