Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το outlook
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «Α-1»
Στην επιβεβαίωση της ανώτατης βαθμολογίας «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) σταθερές.
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «Α-1».
Η S&P κάνει λόγο για εξαιρετικά διαφοροποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία, με ανθεκτικές εξαγωγές, οι οποίες ενδέχεται όμως μελλοντικά να υποστούν πίεση.
«Οι βασικοί εμπορικοί εταίροι να επιδιώξουν πιο προστατευτικές πολιτικές», εκτιμά ο οίκος.
Τα μεγάλα πλεονάσματα της Γερμανίας στον εξωτερικό και δημοσιονομικό ισολογισμό της, συνεχίζει, θα επιτρέψουν στη χώρα να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές κρίσεις, ενώ τα πολύ χαμηλά επιτόκια και η ισχυρή αύξηση των φορολογικών εσόδων θα εξακολουθήσουν να ωφελούν το δημοσιονομικό της ισοζύγιο.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017, η S&P αναμένει ένα ευρύ συνασπισμό κομμάτων στην Καγκελαρία, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικής αβεβαιότητας.
Ο οίκος προβλέπει μέση αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 3,1% την περίοδο 2017 – 2020, με τα πλεονάσματα άνω του 0,2% του ΑΕΠ ετησίως, κάτι που θα μειώσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι το 2016 το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης