Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητες παρέμειναν οι καταναλωτικές δαπάνες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017

ΗΠΑ: Αμετάβλητες παρέμειναν οι καταναλωτικές δαπάνες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017
Το προσωπικό ειδόσημα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 40 δισ. δολ. (+0,2%), αδυνατώντας να βρεθεί σε κοινή γραμμή με τις προβλέψεις των αναλυτών
Αμετάβλητες παρέμειναν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση, για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (1/5) η Υπηρεσία Οικονομικής Ανάλυσης, αποτυχγάνοντας να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες βρέθηκαν στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο του 2017, με τους αναλυτές να αναμένουν άνοδο +0,2%, την ίδια στιγμή που το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 40 δισ. δολ. (+0,2%) έναντι προβλέψεων για άνοδο στο +0,3%.
Παράλληλα, ο δείκτης βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Federal Reserve, υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η άνοδος άγγιξε το +1,6%.
Σημειώνεται ότι τα εν λόγω στοιχεία ήταν τα τελευταία που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίοι λειτούργησαν οι αμερικανοί καταναλωτές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τον συνολικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να αγγίζει τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2014.
Επιπλέον, κατώτερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε και ο πληθωρισμός της χώρας για τον εν λόγω μήνα, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά -0,2%, σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση μετά από έναν χρόνο.
Καθοριστικό παράγοντα στην εν λόγω πτώση διαδραμάτισαν τόσο οι χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα, όσο και οι μειωμένες δαπάνες σε αγορές-κλειδιά, όπως είναι αυτή των νέων οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης