Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη CVC Partners οδεύει και το Ερρίκος Ντυνάν - Η συμφωνία, η σφήνα Λάτση και οι ανατροπές στον κλάδο

Στη CVC Partners οδεύει και το Ερρίκος Ντυνάν - Η συμφωνία, η σφήνα Λάτση και οι ανατροπές στον κλάδο
Η ένταση του ανταγωνισμού έρχεται σε μια περίοδο όπου η πλειοψηφία των εταιριών υγείας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες
Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση της εξαγοράς του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από το fund CVC Partners, το οποίο πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου Μετροπόλιταν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές (Τράπεζα Πειραιώς –CVC partners) έχουν ήδη συμφωνήσει και απομένουν τυπικές λεπτομέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, επέδειξαν και ο όμιλος Λάτση.
Η, εκτός απροόπτου, ολοκλήρωση της εξαγοράς του Ντυνάν από τη CVC αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς υγείας στην Ελλάδα, καθώς το πανίσχυρο fund αποκτά πλέον ισχυρά μερίδια αγοράς και αναμένεται να ενταθεί ο ανταγωνισμός.
Η ένταση του ανταγωνισμού έρχεται σε μια περίοδο όπου η πλειοψηφία των εταιριών υγείας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες, λόγω της ασφυκτικής πολιτικής του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της πτώσης της ζήτησης για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επισημαίνεται ότι το 2016 η τράπεζα Πειραιώς είχε στην PwC να διενεργήσει διαγωνισμό, για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.
Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Ευρωκλινική του ομίλου Global Finance και την γυναικολογική κλινική ΡΕΑ που πραγματοποίησαν due diligence αλλά τελικώς τα προσφερόμενα τιμήματα δεν ικανοποίησαν τον πωλητή.
Πλέον παρά το γεγονός ότι η Πειραιώς κρατά κλειστά τα χαρτιά της η διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση του νοσοκομείου έχει δημιουργήσει μια αφετηρία τιμήματος και είναι προφανές ότι η αφετηρία αυτή λειτουργεί υπέρ μιας συμφωνίας με μια καλύτερη προσφορά.
Η τράπεζα Πειραιώς άλλωστε όσο κρατά υπό τον έλεγχό της το Ντυνάν υποχρεώνεται να το χρηματοδοτεί.
Τελευταία φορά ήταν στις αρχές του 2016 όπου μετοχοποιήθηκαν χρέη ύψους 35 εκ Ευρώ, ώστε να καλυφθεί η αρνητική καθαρή θέση της τάξεως των 23 εκ Ευρώ που έκλεισε η Ημιθέα το 2015.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης