Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (αναπλ. υπ. Οικονομίας): Για πρώτη φορά έχουμε συνολική συμφωνία που προσφέρει έναν καθαρό δρόμο

Χαρίτσης (αναπλ. υπ. Οικονομίας): Για πρώτη φορά έχουμε συνολική συμφωνία που προσφέρει έναν καθαρό δρόμο
Υπάρχουν δυσκολίες αλλά οι εξελίξεις αποτελούν μια θετική προοπτική τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι για πρώτη φορά «έχουμε μια συνολική συμφωνία που δεν επιχειρεί να θάψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά που προσφέρει έναν καθαρό δρόμο» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης.
«Οι σημερινές εξελίξεις δεν μας οδηγούν σε πανηγυρισμούς, οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά αποτελούν μια θετική προοπτική, γιατί τα τελευταία επτά χρονιά βλέπαμε ότι είχαμε συμφωνίες και κλείσιμο αξιολόγησης, αλλά δεν προσέφεραν μια συμφωνία που θα έδινε προοπτική για την οικονομία και την κοινωνία».
Η συμφωνία περιλαμβάνει δύσκολα και επώδυνα μέτρα αλλά περιλαμβάνει και σημαντικές παρεμβάσεις για τους κοινωνικά ευάλωτους και τα μέτρα αυτά θα έχουν ταυτόχρονη εφαρμογή» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη.
«Δεν μπορεί να χαραχθεί στρατηγική ανάπτυξης από ένα υπουργείο ή από μια κυβέρνηση μόνο.
Πρέπει να περιλαμβάνει τους παραγωγικούς φορείς την τοπική αυτοδιοίκηση
Το υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και θα απευθυνθεί στους πολίτες μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων.
Δεν είναι σχήμα λόγου, δεν το παραπέμπουμε στο απώτερο μέλλον, αύριο ξεκινά αυτή η διαδικασία με την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη πρέπει να έχει αντίκρισμα στη ζωή των πολιτών.
«Για να υπάρχει αντίκρισμα, βασική προϋπόθεση αποτελούσε η επαναφορά στοιχειώδους πλαισίου εργασιακών σχέσεων κι αυτό ήταν μεγάλο ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση» είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δυσκολίες παραμένουν αλλά ότι είναι «στο χέρι μας να περάσουμε στην επόμενη ημέρα».
«Το πιο σημαντικό αυτής της συμφωνία είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε έναν καθαρό δρόμο μπροστά μας, χωρίς μέτρα, για να προχωρήσουμε την ανάταξη της χώρας [...]
Το ζήτημα του παραγωγικού μοντέλου προϋπήρχε της κρίσης» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στις μικρομεσαίες εξωστρεφείς επιχειρήσεις.
«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα ενισχυθούν αυτές οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους, αλλά να δούμε και πώς θα δώσουμε τη δυνατότητα και στη νέα και στη νεανική επιχειρηματικότητα.
Η όποια συζήτηση ανάπτυξης πέφτει στο κενό εάν δεν λάβει υπόψη της το ανθρώπινο δυναμικό, τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.
Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης