Τζανακόπουλος: «Κλειδί» για την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 η συμφωνία με τους δανειστές

Τζανακόπουλος: «Κλειδί» για την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 η συμφωνία με τους δανειστές
Ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα
«Κλειδί» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Αύγουστο του 20108, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τη συμφωνία με τους δανειστές.
Έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ είναι και πρώτη φορά που υπάρχουν αντίμετρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής.
Εξήγησε την αναγκαιότητα της συφωνίας γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη.
Τόνισε ότι «η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αναχρηματοδοτούμε από μόνοι μας το χρέος».
Σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS