Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Θλιβερό το θέαμα στο γαλλικό debate – Πολλές οι ανακρίβειες από τους υποψηφίους

Deutsche Welle: Θλιβερό το θέαμα στο γαλλικό debate – Πολλές οι ανακρίβειες από τους υποψηφίους
«Με την Le Pen ο διάλογος είναι αδύνατος»...
Η χθεσινή 3 Μαίου 2017 τηλεμαχία εξελίχθηκε σε «κονταρομαχία» ανάμεσα στους δυο προεδρικούς υποψηφίους, με την επιθετικότητα και τις ανακρίβειες της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου να ξεχωρίζουν, σχολάζει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
«Με την Le Pen ο διάλογος είναι αδύνατος».
Αυτό είναι σύμφωνα με πολλούς αναλυτές σήμερα το συμπέρασμα της χθεσινής τηλεμαχίας ανάμεσα στη Marine Le Pen και τον Emmanuel Macron, η οποία μετατράπηκε σε ένα θλιβερό θέαμα, με κύρια υπεύθυνη την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Οι τηλεμαχίες για την προεδρία κατέχουν περίοπτη θέση για τους Γάλλους.
Ορισμένα προεδρικά debate έχουν αφήσει εποχή για το επίπεδο και την οξύνοια του λόγου των υποψηφίων.
Αντίθετα, η χθεσινή αναμέτρηση ήταν μια απαράδεκτη κακοφωνία, το δε τηλεοπτικό τραπέζι μετατράπηκε σε «ρινγκ» λεκτικής πυγμαχίας, με τους δύο δημοσιογράφους να αδυνατούν να συντονίσουν τη διαδικασία.
Πρώτη η Marine Le Pen ξεκίνησε με μια κατά μέτωπο επίθεση στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Macron με τις γνωστές κατηγορίες, του «τραπεζίτη, κληρονόμου του Hollande και σερνόμενου στην παγκοσμιοποίηση».
Η στρατηγική της αυτή, του βίαιου αιφνιδιασμού, κατάφερε να αποσταθεροποιήσει για λίγο τον αντίπαλό της.
Γρήγορα όμως ο Macron ανέτρεψε την κατάσταση, υποδεικνύοντας συστηματικά και μεθοδικά τις ανακρίβειες στα παραδείγματα και στο λόγο της Le Pen.
Με την επαλήθευση των λεχθέντων ασχολήθηκαν σήμερα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Le Monde» και κατέγραψαν 19 κραυγαλέες ανακρίβειες της Le Pen.
Η υπεροχή του Macron ως προς τη γνώση των θεμάτων ήταν τόσο εμφανής, «που θα μπορούσε να προκαλέσει εκνευρισμό σε μερίδα του κοινού», σημειώνει με ανησυχία στο κύριο άρθρο της η Liberation.
Η εφημερίδα εννοεί τον κίνδυνο να θεωρηθεί ο Macron αλαζόνας από το κοινό, στο οποίο επιδρούν πιο εύκολα τα απλοϊκά, λαϊκίστικα συνθήματα της Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης