Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ» για την Τουρκία - Παραμένει αρνητικό το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ» για την Τουρκία - Παραμένει αρνητικό το outlook
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει αδύναμη αύξηση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2020 
Σε «BB» και «Β» αντίστοιχα επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) της Τουρκίας η Standard & Poor’s, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητες, σε «αρνητικές», τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει αδύναμη αύξηση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2020 (στο +2% η μέση επίδοση για το διάστημα 2011 – 2020), η οποία θα στηριχθεί στα φορολογικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών ελαφρύνσεων που αποσκοπούν στην τόνωση των καταναλωτικών δαπανών.
Το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει τους κινδύνους της ασθενούς ανάπτυξης και της συναλλαγματικής ισοτιμίας για την εγχώρια λίρα, που μπορούν να οδηγήσουν σε δημοσιονομική επιδείνωση ή πληθωριστικές πιέσεις.
Ενδεικτικά, η λίρα αναμένεται να υποτιμηθεί επιπλέον 6% έναντι στου αμερικανικού δολαρίου, μέσα στο 2017.
Όπως σχολιάζει, επίσης, μετά και το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα περιοριστούν ο κοινοβουλευτικός και ενδεχομένως ο δικαστικός ρόλος στην Τουρκία, καθώς θα υπόκεινται υπό την εποπτεία των κυβερνητικών αποφάσεων.
Η S&P αναμένει το δημόσιο χρέος να βρεθεί στο 26% του ΑΕΠ την περίοδο 2017 – 2020, ενώ, σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, κάνει λόγο για μέση επίδοση 3% την ίδια χρονική επίδοση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης