Τελευταία Νέα
Διεθνή

kirchner (πρ.Πρ. Αργεντινής): Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι σε διαρκή και αέναη λιτότητα - Χρειάζεται ανάπτυξη

kirchner (πρ.Πρ. Αργεντινής): Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι σε διαρκή και αέναη λιτότητα - Χρειάζεται ανάπτυξη
Όταν ανέλαβα την εξουσία ενημέρωσα τους διάφορους οργανισμούς που μας είχαν δανείσει ότι οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη
Τους τρόπους με τους οποίους η Αργεντινή κατάφερε να αναγεννηθεί από τις οικονομικές της στάχτες παρουσίασε η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez kirchner κατά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον ελαιώνα.
«Δεν μπορείς να είσαι σε μια διαρκή, σε μια αέναη λιτότητα, διότι τότε δεν αναπτύσσεσαι.
Χρειάζεται να μπορέσεις να δώσεις αέρα, να μπορέσεις να δώσεις οξυγόνο και να δημιουργήσεις καταστάσεις που δεν θα είναι συνεχούς λιτότητας, θα είναι και ανάπτυξης» τόνισε.
«Το 2001 η Αργεντινή έφτασε να έχει χρέος που υπερέβαινε το 150% του ΑΕΠ.
Όταν ανέλαβα την εξουσία προσπάθησα να αναδιαρθρώσω το χρέος ενημερώνοντας τους διάφορους οργανισμούς που μας είχαν δανείσει ότι οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη.
Αυτό λοιπόν σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί η Αργεντινή, να ξεκινήσει εκ της τέφρας της να ανανεώνεται και να ληφθούν μέτρα για την οικονομική της ανόρθωση» υπογράμμισε η kirchner.
«Επαναδιαπραγματευτήκαμε το θέμα των τόκων και ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την οικονομία μας με τα χρήματα που αντί να τα δώσουμε για την πληρωμή τόκων, τα δώσαμε στην υγεία, στην παιδεία και στην τεχνολογία.
Με τον τρόπο αυτό ξεκινήσαμε να ξαναδημιουργούμε κάποια ρευστότητα, ώστε και το κράτος να μπορεί να ανορθωθεί και να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε ένα μέρος των υποχρεώσεών μας», συμπλήρωσε.
Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή της στον Ελαιώνα να ενημερωθεί από τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και να συνομιλήσει με άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στη δομή.
Η κ. kirchner ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα που της δόθηκε να επισκεφτεί ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και να δει τα πράγματα «με τρόπο που δεν τα βλέπει άλλος», καθώς και τον ελληνικό λαό «για όλη την υποστήριξη και φροντίδα που προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες».
Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πραγματοποιείται η συνένωση μεταξύ των οικογενειών, αλλά και τη συνδρομή της προς τις χώρες καταγωγής, «για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον» και συμπλήρωσε:
«Ξέρω ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει μια ξενοφοβία η οποία μπορεί να δίνει ψήφους σε κάποιους πολιτικούς αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης