Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη Macron καθησύχασε, αλλά δεν έδωσε ώθηση τις ευρωπαϊκές αγορές – Στο -0,92% ο γαλλικός CAC 40

Η νίκη Macron καθησύχασε, αλλά δεν έδωσε ώθηση τις ευρωπαϊκές αγορές – Στο -0,92% ο γαλλικός CAC 40
Σημαντική πτώση για τον ισπανικό IBEX 35 (-0,4%), αλλά και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Europe Dow 50 (-0,3%)
Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να είναι μία πολύ καλή για τις ευρωπαϊκές αγορές, αφού αυτό που προεξοφλούσαν οι επενδυτές στη Γηραιά Ήπειρο όλη την εβδομάδα, οδηγώντας σε μεγάλα κέρδη την πλειοψηφία των χρηματιστηρίων, εν τέλει έγινε πραγματικότητα.
Χθες 7 Μαΐου, ο Εmmanuel Macron εξελέγη νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, κερδίζοντας με 66,01% - 33,99%, τη Marine Le Pen, μία ενδεχόμενη νίκη της οποίας θα έβαζε σε μπελάδες την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Ωστόσο, οι επενδυτές κατάλαβαν ότι πλέον τα δύσκολα για τον κ. Macron είναι μπροστά.
Ήδη το Βερολίνο έδωσε σαφές μήνυμα στον 39χρονο κεντρώο πολωτικό πως δεν θα αλλάζει την πολιτική μεταρρυθμίσεων στο μπλοκ, παρά την εκλογή του, ενώ ξεκαθάρισε επίσης πως συνεχίζει να τάσσεται ακόμη κατά των ενιαίων ευρωομολόγων.
Επίσης, το οικονομικό πρόγραμμα του κ. Macron σίγουρα δεν είναι και το πιο κοινωνικά αποδεικτό…
Βέβαια, αρνητικά συνέβαλε και το διαρκώς ανοικτό μέτωπο του Brexit, με τις σκληρές δηλώσεις από Λονδίνο και Βρυξέλλες να είναι διαρκείς.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,92% (5.328,5 μονάδες), ενώ, τη δεύτερη χειρότερη επίδοση κατέγραψε ο πορτογαλικός δείκτης, κλείνοντας με απώλειες 0,42%.
Σημαντική πτώση για τον ισπανικό IBEX 35 (-0,4%), αλλά και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Europe Dow 50 (-0,3%).
Σε ελαφρά αντίθετο κλίμα ο δείκτης – βαρόμετρο FTSE 100 (+0,04%) στο Λονδίνο, ενώ μεγάλος κερδισμένος ήταν ο ελληνικός δείκτης, με άνοδο 1,25%!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης