Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Ευεργετική για τις ευρωπαϊκές αγορές η νίκη Macron - Μείωσε την πολιτική αβεβαιότητα

BlackRock: Ευεργετική για τις ευρωπαϊκές αγορές η νίκη Macron - Μείωσε την πολιτική αβεβαιότητα
Ωστόσο, πρέπει να καταφέρει να σχηματίσει και κυβέρνηση στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, προκειμένου να εφαρμόσει με επιτυχία την οικονομική του ατζέντα
Θετικά αποτιμά και η BlackRock, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, τη νίκη του Emmanuel Macron στις χθεσινές (7 Μαΐου 2017) προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τονίζοντας πως μείωσε τον πολιτικό κίνδυνο στη Γηραιά Ήπειρο, κάτι που θα επιδράσει ευεργετικά για τις μετοχές των ευρωπαϊκών αγορών.
Παράλληλα, θα βελτιώσει και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, οι οποίες ήδη βρίσκονται στα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, όπως φαίνεται και από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται.
Ωστόσο, πρέπει ο κεντρώος Πρόεδρος να καταφέρει να σχηματίσει και κυβέρνηση στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, προκειμένου να εφαρμόσει με επιτυχία την οικονομική του ατζέντα.
Η BlackRock σχολιάζει πως το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την άποψή της ότι οι αγορές μέχρι πρόσφατα είχαν υπερκεράσει τους πολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη.
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα της χώρας, συμπληρώνει, θα μπορούσαν σύντομα να επανέλθουν στο προσκήνιο, ειδικά εάν αυξηθεί η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στα τέλη του 2017.
Αυτά τα ζητήματα, καθώς και η ατελής τραπεζική και φορολογική ένωση της Ευρώπης, αποτελούν αδυναμίες οι οποίες θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα όταν η Ε.Κ.Τ. εξομαλύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης