Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε ελαφρώς η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017

Γερμανία: Υποχώρησε ελαφρώς η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις των αναλυτών
Ελαφριά πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (9/5) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν μέτρια άνοδο.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,4%, με τα αποτελέσματα ωστόσο να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση κατά -0,8%.
Ωστόσο, όπως τόνισε η Destatis, σημειώθηκε επί τα χείρω ανα θεώρηση σε σχέση με την παραγωγή του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς αποδείχθηκαν ασθενέστερες απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Σε ότι αφορά τη γερμανική βιομηχανική δραστηριότητα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, το Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι ναι μεν σημειώθηκε άνοδος, ωστόσο αυτή ήταν περιορισμένη.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας για τον ίδιο μήνα, ενισχύθηκαν κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που άνοδο κατέγραψαν και οι εισαγωγές, και μάλιστα κατά +2,4%.
Ως εκ τούτου, το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε στα 19,6 δισ. ευρώ, έναντι 21,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal προέβλεπαν πλεόνασμα ύψους 20,9 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης