Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον Λευκό Οίκο ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Sergei Lavrov – Συνάντηση με τον πρόεδρο Donald Trump

tags :
Στον Λευκό Οίκο ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Sergei Lavrov – Συνάντηση με τον πρόεδρο Donald Trump
Ο Lavrov θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογο του Rex Tillerson
Στον Λευκό Οίκο θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Lavrov θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογο του Rex Tillerson, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν λίγες εβδομάδες στη Μόσχα, αν και πρώτη φορά είχαν συναντηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βόννη της Γερμανίας.
Ωστόσο, αυτή η συνάντηση, η οποία θα είναι η πιο υψηλόβαθμη που θα έχει ο πρόεδρος Trump με τη ρωσική κυβέρνηση από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο κρατών κάθε άλλο παρά καλές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή γίνεται λίγες μόλις ώρες ύστερα από την απόφαση του Trump να απολύσει το διευθυντή του FBI, James Comey αναφορικά με την υπόθεση των emails της Hillary Clinton, την ώρα που  οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Trump έδιωξε τον διευθυντή του FBI για την υπόθεση των Ρώσων χάκερς.
Στο επίκεντρο των επαφών του Trump και του Tillerson με τον Lavrov αναμένεται να βρεθεί η Συρία και η πολιτική διευθέτηση του προβλήματος, το θέμα της ανατολικής Ουκρανίας και η ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος καθώς και άλλα κορυφαία διεθνή θέματα.
Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 2010

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης