Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναλυτές στο Bloomberg: Κίνα και πετρέλαιο μπορούν να «σκοτώσουν» το ράλι στις αναδυόμενες αγορές

Αναλυτές στο Bloomberg: Κίνα και πετρέλαιο μπορούν να «σκοτώσουν» το ράλι στις αναδυόμενες αγορές
Oι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο ότι η μείωση της μόχλευσης στην Κίνα θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές
Για ενδεχόμενο τέλος στο ράλι των αναδυόμενων αγορών μιλάνε αναλυτές στο Bloomberg, εκ των οποίων οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η Κίνα (μειώθηκε η ζήτηση για εμπορεύματα) θέτουν το πλαίσιο για μια διόρθωση στα assets των αναπτυσσόμενων αγορών.
Ενώ αποτελούν μειοψηφία, οι εν λόγω αναλυτές προειδοποιούν ότι ένα κύμα εισροών και η αύξηση των bullish θέσεων έχουν «φουσκώσει» τις αποτιμήσεις μετά τα κέρδη στις μετοχές, τα ομόλογα και τις ισοτιμίες των αναδυόμενων αγορών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο ότι η μείωση της μόχλευσης στην Κίνα θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.
«Όταν το ράλι σταματήσει τις επόμενες εβδομάδες, οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν βραχυπρόθεσμες θέσεις επειδή το πιθανό μειονέκτημα θα είναι σημαντικό» δήλωσε ο Arthur Budaghyan της BCA Research Inc..



Το premium που ζητάνε οι επενδυτές για τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών έναντι των αμερικανικών ομολόγων εκτοξεύθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ οι εισροές στις μετοχές και στα ομόλογα έχουν αυξήσεις του ρυθμούς τους.
Οι επενδυτές τοποθέτησαν περισσότερα από 2,5 δισ. δολ. στα ομολογιακά funds των αναδυόμενων αγορών την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, η 14η εβδομάδα καθαρών κερδών, σύμφωνα με την EPFR Global, ενώ στα μετοχικά funds εισέρευσαν 2,4 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα, την έβδομη συνεχή εβδομάδα εισροών.
«Οι ροές φεύγουν από τα αμερικανικά ομόλογα στις αναδυόμενες αγορές, που οδήγησε την ευπάθεια των αναδυόμενων αγορών σε υψηλότερα ποσοστά, ισχυρότερο δολάριο και πιο αδύναμα εμπορεύματα» είπε ο Ed Al-Hussainy της Columbia Threadneedle Investment.
Οι ιδιώτες επενδυτές δείχνουν μεγάλη απάθεια απέναντι στα ρίσκα όσον αφορά στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Η τετραμηνιαία απόδοση των μετοχών των αναδυόμενων αγορών σε σχέση με τα βασικά εμπορεύματα είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Και οι overweight θέσεις είναι στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε ετών, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευαν της Bank of America.



«Οι αναδυόμενες αγορές προσωρινά θα ανταγωνιστούν με τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων και την πολιτική απομόχλευσης της Κίνας» λέει ο Koon Chow της Union Bancaire Privee Ubp.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης