Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 28 ετών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 236 χιλ. συνολικά

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 28 ετών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 236 χιλ. συνολικά
Οι αιτήσεις παρέμειναν κάτω από το όριο των 300 χιλ. για 114 συνεχόμενες εβδομάδες
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαΐου, ένα σημάδι που καταδεικνύει την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά επιπλέον 2 χιλ., με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 236 χιλ. συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 245 χιλ. αιτήσεις.
Παράλληλα, οι αιτήσεις παρέμειναν κάτω από το όριο των 300 χιλ. για 114 συνεχόμενες εβδομάδες, ένα σερί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμα.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερό κριτήριο για την αγορά εργασίας, αυτός αυξήθηκε μόλις κατά 500, στις 243.500 συνολικά.
Επιπλέον, σε ξεχωριστή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, ανέφερε ότι οι τιμές παραγωγού για τον Απρίλιο του 2017 ενισχύθηκαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης