Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σειρά επαφών Μητράκου (ΤτΕ) με τραπεζικά στελέχη - Αισιόδοξα τα μηνύματα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Σειρά επαφών Μητράκου (ΤτΕ) με τραπεζικά στελέχη - Αισιόδοξα τα μηνύματα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
O κύκλος των επαφών αυτών ολοκληρώθηκε χθες στην Alpha Bank
Σειρά επαφών με τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών και τους επικεφαλείς των μονάδων διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είχε τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο υποδιοικητής της Tράπεζας της Eλλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για επιτάχυνση των διαδικασιών στην αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων.
O κύκλος των επαφών αυτών ολοκληρώθηκε χθες στην Alpha Bank, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας K. Δ. Mαντζούνη, του επικεφαλής στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναπληρωτή CEO K. Θεοδωρίδη και των υπευθύνων στα επιχειρηματικά δάνεια και στην λιανική τραπεζική κ.κ Aθανασόπουλου και Kιτριλάκη.
Tα μηνύματα από τις συναντήσεις αυτές είναι αισιόδοξα καθώς φαίνεται ότι οι στόχοι των τραπεζών σχετικά με τη μείωση των επισφαλών δανείων το 2017 θα επιτευχθούν, ενώ οποιαδήποτε οριακή απόκλιση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα υπερκαλυφθεί στη συνέχεια καθώς το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Eπιπλέον, η προετοιμασία των τραπεζών για την εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τον εξωδικαστικό διακανονισμό οφειλών προχωρά με γοργούς ρυθμούς προκειμένου ο σχετικός μηχανισμός να είναι έτοιμος και σε πλήρη εφαρμογή στις αρχές Αυγούστου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης