Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet: Η Ευρωζώνη ευνοείται από τα χαμηλά επιτόκια - Τα κράτη να στηρίξουν περαιτέρω το νόμισμα

Praet: Η Ευρωζώνη ευνοείται από τα χαμηλά επιτόκια - Τα κράτη να στηρίξουν περαιτέρω το νόμισμα
«Ωστόσο, μόνη της η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία»...
Τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ευνοούνται προσωρινά από το καθεστώς χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ε.Κ.Τ., υποστήριξε ο Peter Praet, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. και επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας, απαντώντας έτσι έμμεσα στα «πυρά» που δέχεται ο Mario Draghi από το Βερολίνο.
Επίσης, αφού τόνισε πως κατευθυντήρια γραμμή για τη νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ. αποτελούν τα επίπεδα του πληθωρισμού, ο κ. Praet εξέφρασε την ανάγκη οι χώρες του νομισματικού μπλοκ να στηρίξουν περισσότερο το ευρώ,
«Με τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών, η νομισματική πολιτική δημιουργεί μία από τις προϋποθέσεις για μια ακμάζουσα κοινωνική οικονομία της αγοράς.
Ωστόσο, μόνη της η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία.
Οι υγιείς οικονομικές πολιτικές είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην οικονομική και νομισματική ένωση. Τα κράτη - μέλη πρέπει να ανταποκριθούν στην κοινή τους ευθύνη για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και να εντείνουν τις προσπάθειές τους κατά τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία της νομισματικής ένωσης», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης