Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρνηση Merkel στην προτροπή Trump για αύξηση των αμυντικών δαπανών

Άρνηση Merkel στην προτροπή Trump για αύξηση των αμυντικών δαπανών
"Η Γερμανία χρωστάει τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ" υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την άρνηση της στην έμμεση προτροπή του Donald Trump για αύξηση στις αμυντικές δαπάνες εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Ευρώπη, όπου στις 25 Μαΐου θα συναντηθεί με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους θα παραβρίσκεται και η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε πρόσφατα πως "η Γερμανία χρωστάει τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ".
Η Merkel, μιλώντας στο Βερολίνο την Πέμπτη (11 Μαΐου 2017) μετά από συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σχετικά με τους στόχους της συνάντησης της 25ης Μαΐου, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις δαπάνες στο 2% του γερμανικού ΑΕΠ μέχρι το 2024 ".
Η Γερμανία αν και αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 8% φέτος σε περίπου 37 δις ευρώ εξακολουθεί να απέχει πολύ από το στόχο του 2% του ΑΕΠ.
Σε ανάρτηση του στο twitter o Donald Trump μία ημέρα μετά τη φιλοξενία της Merkel υποστήριξε πως "οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώνονται περισσότερο για την ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!"
"Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε κάνει αυξήσεις, οπότε δεν βλέπω καμία ανάγκη για περαιτέρω διατάξεις στις 25 Μαΐου", δήλωσε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης