Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ansip (Κομισιόν): Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ansip (Κομισιόν): Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η τεχνολογία μονόδρομος για την ανάκαμψη της χώρας
Συνάντηση με τους επιτελείς του ΣΕΠΕ (Συνδέσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) είχε ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος Ψηφιακής Αγοράς Andrus Ansip σήμερα (11 Μαΐου 2017).
Η συζήτηση κινήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνίας.
Πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας από την ελληνική διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα, και από τους έλληνες πολίτες, η ανάπτυξη μία ισχυρής ψηφιακής τεχνολογίας, η προώθηση της καινοτομίας, η ψηφιακή παιδεία αλλά και η ενθάρρυνση των επενδύσεων που δημιουργούν καινούργιες θέσεις εργασίας ήταν οι θέσεις της ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Ο Επίτροπος βρήκε απόλυτη ταύτιση απόψεων, τονίζοντας πως η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας.
"Η δημιουργία μιας ψηφιακής ενιαίας αγοράς κρίνεται απαραίτητη, ώστε να καταστήσει την Ευρώπη ηγέτιδα δύναμη και να βελτιώσει αποτελεσματικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα "καλά παραδείγματα" δράσεων που έχει υλοποιήσει, καθώς και τις βέλτιστες και δοκιμασμένες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η κοινωνία", υποστήριξε ο κ. Ansip.
Αοό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας τόνισε πως η τεχνολογία αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.
"Η ψηφιακή οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια και καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος καθώς και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με βασικό άξονα την ψηφιακή οικονομία", δήλωσε ο κ. Τζήκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης