Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης
Tο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει συμφωνία για νέες περικοπές έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις 
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2029- 2020 που έχει παρουσιάσει το Bankingnews.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά σήμερα (13/4) το βράδυ σε μια προσπάθεια στο Eurogroup της 22άς Μαΐου να υπάρξει πολιτική δέσμευση και όχι ποσοτικοποίηση για εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων αποφάσεων για το χρέος.
Από το πακέτο των μέτρων αίσθηση προκαλεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για νέες περικοπές έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Το μέτρο θα μπει σε εφαρμογή από το 2019 με στόχο την καθαρή εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,8 δις. ευρώ από το ασφαλιστικό.
Αντίστοιχο θα είναι το ύψος των εσόδων που θα έρθει στα κρατικά ταμεία από τις νέες μειώσεις στα αφορολόγητα όρια εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών ενώ με άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου στον δρόμο οδηγούνται χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου και «κουρεύονται» όλα των επιδόματα ακόμη και αυτά που δίνονται σε ανέργους.
Μειώσεις έρχονται ακόμη και σε όλους όσους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, κλπ.).
Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των επιδομάτων θα ξεκινήσει από το 2018, ενώ οι περικοπές στις συντάξεις όπως προαναφέρθηκε θα ισχύσουν το 2019 και εφόσον η κυβέρνηση πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ τότε θα μπουν σε εφαρμογή και τα αντίμετρα ύψους 1% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης