Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Παράλογο το νομοσχέδιο της ΕΕ για το Brexit - Θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Παράλογο το νομοσχέδιο της ΕΕ για το Brexit - Θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέκρινε τις τακτικές των Βρυξελλών, αποκαλώντας τς "αδίσκακτες" και "βρώμικες"
Ιδαίτέρως επικριτικός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Brexit που επιθυμούν να εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες, εμφανίστηκσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλος Βρετανίας, Boris Johnson, κατά τη διάρκειά συνέντευξής του στη Daily Telegraph, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο ως παράλογο.
Συγκεκριμένα, ο Johnson δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιχειρήσει την αφαίμαξη της Μεγάλης Βρετανίας μέσω του νομοσχεδίου, λόγω του υψηλού ποσού που θα ζητήσουν οι Βρυξέλλες από το Λονδίνο.
Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν έχει ανακοινώσει κάποιο οριστικό ποσό για το νομοσχέδιο, οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό που θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 100 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέκρινε τις τακτικές των Βρυξελλών, αποκαλώντας τς "αδίσκακτες" και "βρώμικες", ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "είναι προτιμότερο να μην υπάρξει καμία συμφωνία, από το να υπάρξει μία κακή συμφωνία".
Μάλιστα, ο Johnson δήλωσε ότι το μερίδιο της Μεγάλης Βρετανίας στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΕ είναι τόσο πολύτιμο, που ενδεχόμενως οι Βρυξέλλες θα χρειαστούν να καταβάλουν ορισμένα χρήματα προς το Λονδίνο, όταν οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του.
"Υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά επιχειρήματα για το εν λόγω ζήτημα", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Johnson, διευκρινίζοντας ότι "έχουμε καταβάλει τα χρήματα για όλα αυτά τα χρόνια και θα χρειαστεί να υπολογίσουμε σωστά την αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης