Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον Κασιδιάρη

Δένδιας: Το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον Κασιδιάρη
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προπηλάκισε τον βουλευτή της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, να παρέμβει η φρουρά και να αποβληθεί από την αίθουσα ο Ηλίας Κασιδιάρης
«Το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη» και «ως αντίδραση, δέχθηκα αυτό που είδατε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα 15 Μαϊου 2017, στη Βουλή, κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή για το πολυνομοσχέδιο.
«Καταρχήν από αυτόν και μετά από αρκετούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής», συμπλήρωσε.
«Με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου», ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας:
«Δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω συνολικά στη Χ.Α. αν δεν άκουγα την πραγματικά ανατριχιαστική τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α. η οποία επιφύλαξε στο κόμμα αυτό και στους βουλευτές αυτούς το δικαίωμα της αυτοδικίας εναντίον όσων, τελώντας τα πρωθυπουργικά, υπουργικά, βουλευτικά ή όποια καθήκοντα, έκαναν αυτό το οποίο επέβαλε η συνείδησή τους, η προστασία του Συντάγματος και των νόμων».
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προπηλάκισε τον βουλευτή της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, να παρέμβει η φρουρά και να αποβληθεί από την αίθουσα ο Ηλίας Κασιδιάρης.
«Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του.
«Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω» φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον Κασιδιάρη που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου», με αποτέλεσμα να οξυνθούν ακόμα περισσότερο τα πνεύματα και να απειληθεί σύρραξη ανάμεσα στους βουλευτές.
Η συνεδρίαση διακόπηκε ενώ ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε την αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη, καλώντας παράλληλα την φρουρά.
Στην τοποθέτηση του ο Μ.Βορίδης από τη Ν.Δ. ζήτησε την αποβολή όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ενώ ασκήθηκε πρόταση μομφής κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του Η. Κασιδιάρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης