Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι προσδοκίες για κέρδη στη Wall Street το υπόλοιπο του 2017, αρχίζουν και ατονούν

Goldman Sachs: Οι προσδοκίες για κέρδη στη Wall Street το υπόλοιπο του 2017, αρχίζουν και ατονούν
Τα συνεχόμενα ράλι έχουν αρχίσει και κουράζουν τις αγορές, κάτι που θα φανεί στο τέλος του 2017
Η αμερικανική αγορά συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ένα ράλι που υποκινήθηκε εν μέρει από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, μία καταγραφή κερδών που ήταν η μεγαλύτερη σχεδόν τα τελευταία έξι χρόνια.
Αλλά παρόλα αυτά η πορεία των κερδών της χρονιάς έχει ήδη δείξει σημάδια κόπωσης, σημάδια που θα μπορούσαν να περιορίσουν την άνοδο της Wall Street για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Οι προσδοκίες των κερδών για το υπόλοιπο του 2017 αρχίζουν και ατονούν και καθώς οι επενδυτές πιέζουν την κυβέρνηση Trump να περάσει τη φορολογική μεταρρύθμιση, μια αποτίμηση κρίνεται απαραίτητη για να αξιολογήσει την παρούσα φάση
Η Goldman Sachs δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχει μια «μικρή πιθανότητα» μιας φορολογικής τέτοιας μεταρρύθμισης, η οποία θα έχει επιπτώσεις στα κέρδη φέτος.
"Η ιστορία δείχνει έντονα ότι σε κάποιο σημείο αυτό το έτος οι επενδυτές θα πρέπει να υπολογίσουν τις αρνητικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις κερδών ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου», τονίζει η επενδυτική τράπεζα σε ανακοίνωση προς τους πελάτες της .
"Εάν οι τιμές των μετοχών δεν πέσουν παράλληλα με τις φθίνουσες προβλέψεις για το EPS, τότε οι brokers θα δεχτούν σιωπηρά ένα αυξανόμενο πολλαπλό P / E, το οποίο είναι ήδη τεντωμένο κοντά στα ιστορικά υψηλά.
Η περαιτέρω επέκταση της αποτίμησης φαίνεται απίθανη, δεδομένης ιδίως της πρόβλεψης για επιτάχυνση του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων. "
Σήμερα (15 Μαΐου 2017) επιβεβαιώθηκε ότι ο στόχος του έτους θα είναι 2.300 για τον S & P 500 SPX, + 0,48% που θα αντιπροσωπεύει πτώση περίπου 4,3% από τα σημερινά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, τα κέρδη για τα στοιχεία του SPDR S & P 500 αναμένεται να είναι 13,17 δολάρια ανά μετοχή το 2017, μειωμένα κατά 1,2% από τα 13,33 δολάρια που είχαν προβλεφθεί στα τέλη Οκτωβρίου.
Την τελευταία περίοδο πριν από την απροσδόκητη εκλογική νίκη του Donald Trump ο S & P 500 αυξήθηκε κατά 13% από τα τέλη Οκτωβρίου.
Σε σύγκριση με ό, τι είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο, οι προσδοκίες μειώθηκαν για το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο, αν και ο αντίκτυπος είναι λιγότερο έντονος στην πορεία του χρόνου.
Οι φθίνουσες προσδοκίες έρχονται σε μια εποχή που οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις θεωρούνται ευρέως εκτεταμένες, με τις υψηλότερες τιμές από το 2004.
Ταυτόχρονα, υπήρξαν κάποια απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, το οποίο ήταν το πιο αργό τα τελευταία τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης