Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Μάιο 2017 - Στις 20,6 μονάδες

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Μάιο 2017 - Στις 20,6 μονάδες
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τον ίδιο μήνα κατέγραψε περαιτέρω άνοδο, στις 83,9 μονάδες
Ελαφριά ενίσχυση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία για τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (16/5), με τα εν λόγω αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 20,6 μονάδες, έναντι 19,5 μονάδων τον Απρίλιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο στις 22 μονάδες.
Τα σχετικά στοιχεία μαρτυρούν ότι οι επενδυτές παραμένουν ακόμα συγκρατημένοι απέναντι στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο το Ινστιτούτο παραμένει σε "καλή πορεία".
Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών κατέγραψε παριατέρω άνοδο, στις 83,9 μονάδες, έναντι 80,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 82 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο υποδείκτης των τρεχουσών συνθηκών παραμένει αρκετά κοντά στα ιστορικά υψηλά που είχει καταγράψει το 2011, γεγονός που καθιστά τα εν λόγω αποτελέσματα ως αρκετά ικανοποιητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης