Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Coeure (ΕΚΤ): Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Αφού εξέφρασε την άποψη πως είναι λογικό να υπάρχει μεταβλητότητα στις αγορές, ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα δεν επιθυμεί φυσικά να συμβάλει στην αύξηση της μεταβλητότητας με τις πολιτικές της
Οι τρέχουσες χρηματοοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, αναφέρει ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αφού εξέφρασε την άποψη πως είναι λογικό να υπάρχει μεταβλητότητα στις αγορές, ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα δεν επιθυμεί φυσικά να συμβάλει στην αύξηση της μεταβλητότητας με τις πολιτικές της.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη για μία σαφή και σταθερή επικοινωνία μεταξύ της Ε.Κ.Τ. και των κρατών – μελών του νομισματικού μπλοκ,
«Η απόφαση μας τον Ιούνιο του 2014 για την εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων αποκατέστησε την ικανότητά μας να κατευθύνουμε τις προσδοκίες της αγοράς και συνεπώς και μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα επιτόκια.
Αυτό σημαίνει ότι η πρόσφατη μετρήσιμη αύξηση στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επιτοκίων δεν επηρέασε τη στάση της νομισματικής μας πολιτικής», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης