Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Οι 153 θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο – Επικίνδυνοι όσοι μιλάνε για 4ο μνημόνιο

Ζαχαριάδης: Οι 153 θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο – Επικίνδυνοι όσοι μιλάνε για 4ο μνημόνιο
Δεν εξωραΐζουμε την πραγματικότητα, δεν μιλάμε για success story υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης
Τη βεβαιότητα του ότι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνους όσους χαρακτηρίζουν τη συμφωνία τέταρτο μνημόνιο.
«Όσοι για λόγους επικοινωνιακής κατανάλωσης και μικροκομματικής πολιτικής μιλούν για 4ο μνημόνιο κάνουν κακό στην χώρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν καταλαβαίνουν μετά από επτά χρόνια μνημονίων και δεκάδων δισεκατομμυρίων επιβαλλόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής τη διαφορά δανεισμού από τα μνημόνια εν αντιθέσει με τις διεθνείς χρηματαγορές;
Αν δεν το καταλαβαίνουν αλλά ακόμα και εάν κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν είναι επικίνδυνοι και παίζουν με την φωτιά.
Φυσικά μετά τα μνημόνια θα έχουμε δημοσιονομικούς στόχους και εποπτεία (όχι επιτροπεία) αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από προγράμματα αναγκαστικού δανεισμού ή και για χώρες που δεν μπήκαν σε πρόγραμμα αλλά τέθηκαν στόχοι όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία ακόμα και η Γαλλία.  
Η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους , η επιστροφή στην κανονικότητα είναι στοίχημα εθνικό, όχι κομματικό, όχι παραταξιακό» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος και για τη στάση των 153 βουλευτών της κυβέρνησης.
«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το πολυνομοσχέδιο που εισηγείται  η κυβέρνηση θα υπερψηφιστεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Συζητήσαμε αναλυτικά τις υπαρκτές δυσκολίες αλλά και τα θετικά αντίμετρα στις συλλογικές μας διαδικασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Δεν εξωραΐζουμε την πραγματικότητα, δεν μιλάμε για Success Story, προχωράμε ενωμένοι με συλλογική λειτουργία για να βγάλουμε τη χώρα από τη πρωτοφανή ιστορική περιδίνηση που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει την χώρα σε νέους δρόμους».
«Ξεκινά η πολυπόθητη διαδικασία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, επιταχύνεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας και των αρνητικών δεικτών  που συντρίβουν την καθημερινότητα των πολιτών, δίνεται η δυνατότητα για περισσότερο «παράλληλο πρόγραμμα».
Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να γίνει πιο στοχευμένη και πιο αποτελεσματική, άλλωστε αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.
Τις αλλαγές τις αποφασίζει ο πρωθυπουργός, καλό θα ήταν όλοι μας αντί να το παίζουμε ειδικοί σε όλα να κάνουμε την δουλειά που μας έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό «φύλλο αγώνα» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο κ.Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμπολιτευόμενο κόμμα, εισπράττει δημοσκοπικά τις δυσκολίες της καθημερινότητας».
«Είναι λογικό και ψυχολογικά αναμενόμενο.
 Τι ρωτούν όμως οι δημοσκοπήσεις;
Ρωτούν τι θα ψηφίζατε την επόμενη Κυριακή…
Δεν ρώτησε κανείς τι θα ψηφίσετε το 2019, όταν το ΑΕΠ θα έχει ανακάμψει, η ανεργία θα είναι πολύ κάτω από 20%, οι επενδύσεις θα έχουν αυξηθεί, οι αλλαγές στο σύστημα υγείας θα έχουν αρχίσει να αλλάζουν την καθημερινότητα…
Γιατί δεν βάζουν αυτό το ερώτημα στους πολίτες;
Σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν κυβερνιέται με δημοσκοπήσεις, αλλά με εκλογές.
Θα συνιστούσα εκεί στη ΝΔ που «την πάτησαν» με τις δημοσκοπήσεις στο παρελθόν, να είναι πιο συγκρατημένοι.
Θα την πατήσουν πάλι με την αλαζονεία που επιδεικνύουν.
Άλλωστε οι μνήμες του 2012-2014 είναι νωπές.
Η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή γιατί γνωρίζει πραγματικά ποιο κόμμα εκπροσωπεί τι» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης