Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Lavrov σε Τουρκία - «Να αποφευχθεί η χρήση βίας στην κυπριακή ΑΟΖ»

Προειδοποίηση Lavrov σε Τουρκία - «Να αποφευχθεί η χρήση βίας στην κυπριακή ΑΟΖ»
Όπως τόνισε, τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο
Έμμεση προειδοποίηση προς την Άγκυρα απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να αποφευχθεί η χρήση βίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές για θερμό επεισόδιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως τόνισε, τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο.
Η παραπάνω δήλωση έγινε κατά την διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη Λευκωσία, για τη διασύνδεση, από την πλευρά της Άγκυρας, του θέματος των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, με τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την τουρκική προειδοποίηση-απειλή για θερμό επεισόδιο εάν συνεχιστούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας.
Ο κ. Lavrov, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Μόσχας να συμβάλει στις προσπάθειες για εξεύρεση περιεκτικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τη συμφωνία των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Αναφερόμενος στις σχέσεις Μόσχας και Ε.Ε., ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για αποκατάσταση της συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.
Επίσης, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που παρέχει η Λευκωσία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης