Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η χώρα γυρίζει σελίδα – Μπροστά μας η μάχη για το χρέος, για την ανάπτυξη, για τους πολίτες

Ζαχαριάδης: Η χώρα γυρίζει σελίδα – Μπροστά μας η μάχη για το χρέος, για την ανάπτυξη, για τους πολίτες
Υπάρχει ο ορίζοντας της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018 είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την πεποίθηση ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και ότι υπάρχει ο ορίζοντας της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018 εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Ολοκληρώσαμε με επιτυχία μία δύσκολη, ανηφορική διαδρομή πολλών μηνών και η χώρα γυρίζει σελίδα.
Τώρα μπροστά μας είναι η μάχη για το χρέος, την ανάπτυξη, την βελτίωση της οικονομίας όχι μόνο της χώρας και των δεικτών της, αλλά της οικονομίας των πολιτών.
Δεν θα είναι εύκολο, εύκολο δεν είναι τίποτε, είναι όμως εφικτό.
Υπάρχει ο ορίζοντας της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία το Καλοκαίρι του 2018.
Θα είναι μία σκληρή μάχη μέχρι τότε, να πετύχουμε αυτούς τους στόχους σε μία σειρά από τομείς, ώστε να αφήσουμε πίσω αυτή την σκληρή, γκρίζα περίοδο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης.
Ο κ. Ζαχαριάδης παραδέχθηκε ότι υπήρξε κόστος για την οικονομία από την καθυστέρηση που υπήρξε το πρώτο πεντάμηνο του 2017 στη διαπραγμάτευση, αλλά υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην αντιπαράθεση ΔΝΤ και Βερολίνου και στο ότι οι στόχοι της συμφωνίας μπορούν να επιτευχθούν με βιώσιμο κοινωνικά και οικονομικά τρόπο.
«Δεν εξωραίζω τα πράγματα, δεν υποτιμώ τις δυσκολίες, δεν μιλάμε για success story».
Από την άλλη πλευρά, δεν πήραμε τα μέτρα των 4,5 δισ. ευρώ και τα πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια όπως ήθελε το ΔΝΤ το Δεκέμβριο.
Αντίθετα, το Μάιο φτάσαμε να πάρουμε ισόποσα μέτρα και αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολύ λιγότερο διάστημα, ενώ θα προσδιοριστεί και η ρύθμιση του χρέους, ώστε να βγούμε γρήγορα στις αγορές, αρχικά δοκιμαστικά και στη συνέχεια σε μόνιμη βάση.
Ώστε σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες να ανακτήσουμε σε ένα βαθμό την ελευθερία μας», τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν τα βάλουμε στη ζυγαριά, τουλάχιστον είμαστε σε πιο βιώσιμη κατεύθυνση.
Αυτά που συμφωνήσαμε δεν επηρεάζουν μόνο έξι μήνες.
Η ισορροπία μεταξύ χρόνου και περιεχομένου είναι κρίσιμη για να καταλάβουμε τι κερδίζουμε.
Το επόμενο βήμα είναι ο καθορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, καθώς στην καθ' εαυτώ διαπραγμάτευση η δεύτερη αξιολόγηση είναι το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, υπάρχουν και άλλα θέματα αλλά τίποτε δημοσιονομικό, που θα συζητηθούν ως το Καλοκαίρι του 2018» είπε ο κ. Ζαχαριάδης.
«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα, γι αυτό είναι τόσο δύσκολη.
Όλοι προσπαθούσαν να χρωματίσουν το περιεχόμενό της, γι' αυτό υπήρξε και η σύγκρουση» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο φέτος θα έχουμε μία δυναμική επιστροφή στην ανάκαμψη, θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία με επιταχυνόμενους ρυθμούς, ενώ μία σειρά από φιλόδοξες επενδύσεις, η απόδοση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και άλλων εργαλείων θα βοηθήσουν να ξεμπλοκάρει η οικονομία και να "ξεκοκκινίσουν" οι δείκτες της οικονομικής καθημερινότητας των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης