Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Αντιδρά η ΟΤΟΕ τις μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η Τρ. Πειραιώς

Αντιδρά η ΟΤΟΕ τις μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η Τρ. Πειραιώς
Αντιδρά με ανακοίνωσή της στις αποφάσεις της Τραπέζης Πειραιώς για μειώσεις μισθών και μερική απασχόληση η ΟΤΟΕ.
Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για επίθεση σε θεμελιώδη θεσμικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων με ευρύτερες διαστάσεις για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την ελληνική κοινωνία κα τη χώρα ολόκληρη, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση μονομερείς ενέργειες και πρωτοβουλίες που διαταράσσουν την συνοχή στον κλάδο και δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης σε εργασιακό αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις Τράπεζες, την οικονομία και τους εργαζόμενους.
Η ΟΤΟΕ, είναι κάθετα αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες όπως αυτή της Τράπεζας Πειραιώς, που το περιεχόμενό τους πλήττει συμβατικές αποδοχές των εργαζομένων σε επιχειρησιακό αλλά και σε κλαδικό επίπεδο.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την αντίφαση «θα προχωρήσουμε χωρίς να θίξουμε τις υφιστάμενες κλαδικές εγγυήσεις, σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και όπου αυτό δεν καταστεί εφικτό θα καθιερώσουμε το σύστημα της 4ήμερης εβδομαδιαίας εκ περιτροπής απασχόλησης ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες κάθε μονάδας», αποσιωπώντας ότι η 5νθήμερη εργασία στις Τράπεζας έχει καθιερωθεί με κλαδική Σ.Σ.Ε. και έχει κριθεί με νόμο.
Θέλουμε, όμως, να επισημάνουμε ιδιαίτερα για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας, ότι η επίκληση της Τράπεζας Πειραιώς περί «σχετικών διαβουλεύσεων των τελευταίων δύο μηνών τόσο σε επίπεδο κλαδικό όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακό» που δήθεν προηγήθηκαν πριν από αυτή την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε, είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι δεν έγιναν ποτέ διαβουλεύσεις σε κλαδικό επίπεδο και εξ’ όσων γνωρίζουμε ούτε και σε επιχειρησιακό.
Η ΟΤΟΕ, καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να ανακαλέσει αυτή την αψυχολόγητη ενέργειά της και επισημαίνει ότι θα στηρίξει όλες τις συλλογικές ενέργειες των εργαζομένων που αφορούν στην υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων σε επιχειρησιακό επίπεδο και η ίδια θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων όπου θίγονται από αυτή την ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης