Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Η παγκόσμια ανάπτυξη οδήγησε σε ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή τις εισηγμένες, το α' 3μηνο 2017

BlackRock: Η παγκόσμια ανάπτυξη οδήγησε σε ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή τις εισηγμένες, το α' 3μηνο 2017
Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων σε παγκόσμιο επίπεδο το α' 3μηνο 2017 απέδειξαν τη σχέση της ανάπτυξης με τα εταιρικά κέρδη και έσοδα, σχολιάζει ο Jean Boivin, επικεφαλής οικονομολόγος αγορών για την BlackRock, εκτιμώντας μάλιστα πως η εν λόγω τάση θα συνεχιστεί.
Άρα, συμπεραίνουν και λοιποί αναλυτές, η παγκόσμια οικονομία βασίζεται πλέον λιγότερο στην αμερικανική.
Μάλιστα, εκτός από την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ, παρατηρήθηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα αισθητή βελτίωση θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, παρά την ύπαρξη (κυρίως) πολιτικών κινδύνων.
Ενδεικτικά, όπως απορρέει και από τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Bloomberg, ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, κατέγραψε (μέση) ετήσια αύξηση 16,5% σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων, ξεπανρώντας κατά πολύ τςι αρχικές εκτιμήσεις για μεγέθυνση 9,5%.
Το αντίτοιχο ποσοστό για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανήλθε στο άκρως ικανοποητικό 14%.
Επί αυτού, η Citigroup σχολιάζει πως το 69% των εισηγμένων στη Γηραιά Ήπειρο ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη το α' 3μηνο 2017.
Ο κλάδος που ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο τεχνολογικός, κάτι που διαπιστώνεται εύκολα και από τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις του αμερικανικού δείκτη Nasdaq.
Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερς 20 οικονομίες (G-20) του κόσμου αναμένεται να καταγράψουν ανάπτυξη της τάξης του 2,4% το 2017, από 1,8% ένα χρόνο νωρίτερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης