Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη ο Κουίκ – Σειρά διμερών συναντήσεων

Στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη ο Κουίκ – Σειρά διμερών συναντήσεων
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, θα έχει και διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών των Παραευξείνιων χωρών
Στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) στην Κωνσταντινούπολη ο  Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα συμμετάσχει στη συνέχεια στην ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, στην ειδική Σύνοδο Κορυφής του ΟΣΕΠ, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κουίκ θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και θα επισκεφτεί την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Χάλκης, όπου εδρεύει η Ιερά Θεολογική Σχολή.
Ακόμη, ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει και διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών των Παραευξείνιων χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdogan, την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΟΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης