Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επαφές Μητσοτάκη με ισχυρά ευρωπαϊκά και αμερικάνικα κεφάλαια στο Λονδίνο

Επαφές Μητσοτάκη με ισχυρά ευρωπαϊκά και αμερικάνικα κεφάλαια στο Λονδίνο
Μεταξύ των περίπου 40 παρευρισκομένων ήταν εκπρόσωποι οίκων όπως οι Brevan Howard, DeSwah,Fidelity, Bluecrest, Algebris, Coal Pension Trustees, Finisterre Pharo κ.α
Επαφές με ξένους επενδυτές είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των διαχειριστών κεφαλαίων, καταρχάς για να ενημερωθούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου για να γνωρίσουν "την επόμενη μέρα" στην Ελλάδα.
Πηγή που βρέθηκε στις επαφές ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "όλα δείχνουν πως όχι μόνο θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά και πως οι όποιες σοβαρές υπεραξίες θα προκύψουν μέσα από την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού momentum υπόσχεται".
Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ έγινε στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, το διοργάνωσε η Bank of America Merrill Lynch και η προσέλευση ήταν μεγάλη.
Μεταξύ των περίπου 40 παρευρισκομένων ήταν εκπρόσωποι οίκων όπως οι Brevan Howard, DeSwah,Fidelity, Bluecrest, Algebris, Coal Pension Trustees, Finisterre Pharo, Glen Point, Mycrosynergy, Element, EMSO, Ice Canyon, Anchorage, Marshall Wace, Alphadyne, Moore, Rokos Capital, Davidson Kampner, H2O, Gemstock, GIC και Obey.
«Πολλοί δεν είχαν έρθει πέρσι στις συναντήσεις με τον κ. Μητοστάκη και ήθελαν να μάθουν τώρα από πρώτο χέρι τι σκοπεύει να κάνει όταν θα γίνει κυβέρνηση», σημειώνει πηγή που συμμετείχε στις συναντήσεις. Και η εντύπωση που άφησε ήταν αυτή ακριβώς που τους είχαν περιγράψει οι ομόλογοί τους:
«Ξέρει τα θέματα, χειρίζεται τη γλώσσα των αγορών, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με περισσή άνεση και το μότο του "περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιγότερο και πιο αξιόπιστο κράτος" είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να ακούσουν οι αγορές», συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι.
Όμως εκτός από τη συνάντηση στο Savoy, ο κ. Μητσοτάκης είχε άλλα δύο ραντεβού με επενδυτές. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Morgan Stanley οργάνωσε γεύμα στο ξενοδοχείο Four Seasons, με συμμετοχή 15 περίπου μεγάλων ονομάτων όχι μόνο από τον επενδυτικό χώρο αλλά και από τον επιχειρηματικό και νομικό κόσμο. Εκεί ήταν οι Apollo, Blackrock, Fortress, BC Partners, BTG Pactual, Castlelake, Celadon Mining, Grifon Capital Advisors, One Capital, Reed Smith και York Capital. Και εδώ η συζήτηση εστιάστηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Οι "αμερικανικές" συναντήσεις
Μετά το γεύμα, ο αρχηγός της ΝΔ συναντήθηκε για καφέ με ένα ολίγον πιο "αμερικανικό" ρόστερ: PIMCO, Verde Partners, Attestor Capital, Oak Hill Advisors, KingStreet, Farallon, Atlas Merchant Capital και Wellington Management.
Ο κ. Μητσοτάκης είδε επίσης σε ξεχωριστή συνάντηση το επιτελείο της Royal Bank of Scotland, όπως είδε, λίγο προτού πετάξει για Λονδίνο και κορυφαίο στέλεχος της Citi.
Οι επαφές αυτές έρχονται δύο μήνες έπειτα από ανάλογα ραντεβού στην Αθήνα και άλλα που έγιναν πέρσι στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και εντάσσονται στη συντονισμένη προσπάθεια του να γνωρίσει και να γνωριστεί με όλους του παράγοντες – κλειδιά των αγορών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδαιτυμόνων του, το εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται καλύτερα ίσως και από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης