Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Δεν μπορεί να αγνοεί η ίδια η Ευρώπη ότι δεν θα ήταν ποτέ η ίδια δίχως την Ελλάδα

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Δεν μπορεί  να αγνοεί η ίδια η Ευρώπη ότι δεν θα ήταν ποτέ η ίδια δίχως την Ελλάδα
«Δεν είμαστε διαθετιμένοι να αποκρύψουμε τη συμβολή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια», σημείωσε ο ΠτΔ, Πρ. Παυλόπουλος
«Δεν μπορεί κυρίως σήμερα να αγνοεί η ίδια η Ευρώπη, ότι δεν θα ήταν ποτέ η ίδια, θα έχανε την ουσία της και τον προσανατολισμό της δίχως την Ελλάδα», υπογράμμισε από την Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος,  στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κ. Νικολούζος, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων της 153ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων «γιορτάζουμε σήμερα την ενσωμάτωση των Επτανήσων αλλά και της Κέρκυρας, στον εθνικό μας κορμό.
Τα Επτάνησα και ιδίως η Κέρκυρα, ουδέποτε αποκόπηκαν κατ' ουσία από τον εθνικό μας κορμό.
Ήταν πάντα Ελλάδα», αλλά και ότι «η Κέρκυρα εξέφραζε πάντα αυτό που είναι η Ελλάδα.
Το ακραίο όριο της Δύσης και της Ευρώπης».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «εδώ στην Κέρκυρα, αποδεικνύεται, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα, εμείς οι Έλληνες, να λέμε ναι, δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Αλλά δεν μπορεί κυρίως σήμερα να αγνοεί η ίδια η Ευρώπη, ότι δεν θα ήταν ποτέ η ίδια, θα έχανε την ουσία της και τον προσανατολισμό της δίχως την Ελλάδα».
«Δεν είμαστε αλαζόνες εμείς οι Έλληνες, ούτε υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, αλλά δεν είμαστε διαθετιμένοι, τώρα που κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης και η προοπτική της, να αποκρύψουμε τη συμβολή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως αυτό το έτος είναι κρίσιμο, κομβικό για την Ευρώπη.
«Ευτυχώς», σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «επειδή οι Ευρωπαίοι έχουμε συνείδηση και πρώτα εμείς οι Έλληνες, ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της Ευρώπης, ξεπερνάμε ένα - ένα τα εμπόδια και τις παγίδες του λαϊκισμού, του ναζισμού και του φασισμού.
Τα ξεπέρασε η Αυστρία, τα ξεπέρασε η Ολλανδία, τα ξεπέρασε η Γαλλία και είμαι βέβαιος ότι τον Σεπτέμβριο θα τα ξεπεράσει και η Γερμανία.
Αυτός ο εφιάλτης πρέπει να είναι παρελθόν, αλλά για να είναι παρελθόν πρέπει η Ευρώπη να ξαναβρεί τις ρίζες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης