Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θα δικαστούν 48 ύποπτοι για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αίγυπτο

Reuters: Θα δικαστούν 48 ύποπτοι για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αίγυπτο
Αρκετοί από τους ύποπτους είναι ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν θύλακές του στο Κάιρο
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την Κυριακή 21/5 ότι 48 ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου για εμπλοκή τους σε τρεις φονικές βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, αλλά και για ένταξή τους στο Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου δέχεται επιθέσεις το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα, δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα είχαν ως συνέπεια να σκοτωθούν 45 άτομα τον Απρίλιο, ενώ άλλοι 25 είχαν χάσει τη ζωή τους πριν από μερικούς μήνες σε εκκλησία Χριστιανών Κοπτών στο Κάιρο.
Την ευθύνη και για τις τρεις επιθέσεις είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Ο γενικός εισαγγελέας Nabil Sadek είπε την Κυριακή 21/5 ότι ορισμένοι από τους ύποπτους έχουν ηγετικές θέσεις στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν σχηματίσει πυρήνες στο Κάιρο και τη νότια επαρχία Qena για να κάνουν επιθέσεις σε εκκλησίες.
Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει εδώ και τρία και πλέον χρόνια μία εξέγερση από το Ισλαμικό Κράτος, που εντάθηκε από όταν ο Abdel Fatah al - Sisi εκδίωξε με τη βοήθεια του στρατού τον Mohammed Morsi το 2013.
Συχνές επιθέσεις γίνονταν και ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας στη χερσόνησο του Σινά, αλλά τελευταία το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τις χριστιανικές εκκλησίες.
Η παραπομπή στο στρατιωτικό δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για να έχουν οι ύποπτοι μία στρατιωτική δίκη.
Ο Sadek απήγγειλε κατηγορίες στους ύποπτους και για την επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου στη Δυτική Έρημο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί, αλλά και για το ότι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και τη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης