Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ελλάδα και πιστωτές θα συμφωνήσουν για τη β' αξιολόγηση πριν τον Ιούλιο 2017

Goldman Sachs: Ελλάδα και πιστωτές θα συμφωνήσουν για τη β' αξιολόγηση πριν τον Ιούλιο 2017
Οι ανεπίσημες συνομιλίες θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες τρεις εβδομάδες, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
Η Ελλάδα και οι δανειστές της δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αξιολόγηση ή το χρέος κατά τη χθεσινή (22 Μαϊου 2017) συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρει σε σχετικό της σημείωμα η Goldman Sachs, αποδίδοντας το «ναυάγιο» στη διαφωνία μεταξύ Βερολίνου και Δ.Ν.Τ. για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Το αίτημα του Δ.Ν.Τ. και της ελληνικής αντιπροσωπίας για σαφήνεια σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
απαντήθηκε με το εξής:
Οι αποφάσεις θα έρθουν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, στα μέσα του 2018.
Οι ανεπίσημες συνομιλίες θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες τρεις εβδομάδες, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Η αμερικανική τράπεζα, αφού υπενθυμίσει πως δεν επιββεβαιώθηκε η πρόβλεψή της για συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, συνεχίζει να πιστεύει πως Αθήνα και πιστωτές θα συμφωνήσουν για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης πριν τον Ιούλιο 2017, οπότε και η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις πολλών δισ. ευρώ.
Μάλιστα, αναμένει και μία αρχική συμφωνία για το χρέος, η οποία θα περιλαμβάνει επέκταση στην ωριμότητα των ομολόγων που έχει αγοράσει η Ελλάδα αλλά και αναπροσδιορισμό των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης