Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η πώληση του «Ντυνάν» και ο πρώην πρόεδρος Μαρτίνης απασχόλησαν σήμερα την Εξεταστική για την Υγεία

Η πώληση του «Ντυνάν» και ο πρώην πρόεδρος Μαρτίνης απασχόλησαν σήμερα την Εξεταστική για την Υγεία
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής εχεμύθεια και διαφύλαξη των στοιχείων που περιέρχονται στην επιτροπ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24 Μαΐου 2017) η δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία.
Στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή εξέτασε την υπόθεση για το «Ερρίκος Ντυνάν» και την ακρόαση μαρτύρων ανάμεσα τους και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ζήτησε καταρχήν από τα μέλη της Επιτροπής «εχεμύθεια και διαφύλαξη των στοιχείων που περιέρχονται στην επιτροπή» και επισήμανε ότι «υπάρχει μια δυστοκία στην αποστολή εγγράφων από το «Ντυνάν».
Επιπλέον, ο κ. Μπαλωμενάκης, στην εισήγηση του, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, «πολύ κρίσιμο και πιθανόν καταλυτικό ρόλο για την ορθή εκτίμηση της υπόθεσης έχει ένα "τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας"», το οποίο «υπογράφτηκε μεταξύ (α) του Υπουργείου Υγείας που, κατά τη διατύπωση εκπροσωπήθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη (β) της Τράπεζας Πειραιώς, που εν τέλει έγινε μέσω της θυγατρικής της ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου και (γ) του νοσοκομείου ΝΤΥΝΑΝ».
Για το συγκεκριμένο "μνημόνιο κατανόησης", επισήμανε ο κ. Μπαλωμένάκης, υπάρχει η καταγγελία του Ανδρέα Μαρτίνη, που περιέχεται σε ανακριτική πράξη, ότι περιγράφει ρητά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να εκποιηθεί το νοσοκομείο και ότι με αυτό προσυμφωνείται η διενέργεια του πλειστηριασμού του 26ης Σεπτεμβρίου του έτους εκείνου ο οποίος κατέστη δυνατός με μια σειρά ενεργειών που επακολούθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης