Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τις αμυντικές δαπάνες

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τις αμυντικές δαπάνες
Ο κ. Tillerson τόνισε ότι το βασικό μήνυμα του Ρεπουμπλικάνου στους συμμάχους θα είναι ότι θα πρέπει «να μοιραστούν το βάρος»
Ο Donald Trump προτίθεται να γίνει «πραγματικά σκληρός» απέναντι στους συμμάχους της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ, καθώς θα απαιτήσει να τηρήσουν τον στόχο του 2% που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Rex Tillerson, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στις Βρυξέλλες για τη διήμερη (25-26 Μαϊου 2017) Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ο κ. Tillerson τόνισε ότι το βασικό μήνυμα του Ρεπουμπλικάνου στους συμμάχους θα είναι ότι θα πρέπει «να μοιραστούν το βάρος», ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Trump πιστεύει ότι είναι σημαντικό η Συμμαχία να συνεργαστεί με τον διεθνή συνασπιμό που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, για την πρώτη επίσκεψή του στην έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το προεδρικό αεροσκάφος, προερχόμενο από τη Ρώμη, προσγειώθηκε στις 17.15 (ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση του Μέλσμπρουκ.
Εικόνες από την άφιξη του κ. Trump:

Μήνυμα Τραμπ στους συμμάχους του ΝΑΤΟ: Να μοιραστούν το οικονομικό βάρος





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης