Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ): Επίκειται η εκταμίευση για την Ελλάδα - Η αξιολόγηση έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί

Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ): Επίκειται η εκταμίευση για την Ελλάδα - Η αξιολόγηση έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί
Πρέπει να κάνουμε ένα επόμενο βήμα σε σχέση με το ελληνικό χρέος, δήλωσε στο «Bloomberg» ο κύπριος υπουργός Οικονομικών
Η αξιολόγηση της Ελλάδος έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, δήλωσε στο «Bloomberg» ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρας.
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «στην πραγματικότητα οι περισσότερες από τις προαπαιτούμενες ενέργειες έχουν γίνει», τονίζοντας ότι δεν θέλει να απεικονίσει μια αρνητική εικόνα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έγινε καλή δουλειά και ότι η εκταμίευση πραγματικά επίκειται, κάτι που, όπως δήλωσε, είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα.
«Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα», τόνισε.
Ωστόσο, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχει ανάγκη «να κάνουμε ένα επόμενο βήμα, ένα παράλληλο βήμα και να μεταφέρουμε με σαφήνεια και με πολύ ικανοποιητικό τρόπο τις παραμέτρους του χρέους».
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως τόνισε, προχθές σημειώθηκε πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία, κάτι που, όπως διευκρίνισε, αναμένεται να γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με πολύ σαφή τρόπο, ώστε να μεταφέρουμε την ίδια σαφήνεια στις αγορές, στην ίδια την Ελλάδα και σε όλους εμάς», δήλωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ποια επιλογή αναδιάρθρωσης προτιμά η Κύπρος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι συμφωνεί με «οτιδήποτε θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές για την Ελλάδα».
Επίσης, δήλωσε ότι είναι «εφοδιασμένος με την απόφαση του κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου και έχει σαφή εντολή να συμφωνήσει και να υποστηρίξει οποιαδήποτε ρύθμιση για το ελληνικό χρέος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης