Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Β.Σιούτης: Η προσοχή στρέφεται στην ΕΚΤ και αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία

tags :
Β.Σιούτης: Η προσοχή στρέφεται στην ΕΚΤ και αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία

  • Πτωτικά κινείται, προς το παρόν, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης…
Βαγγ. Σιούτης: Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

Όπως είχαμε αναφέρει, η καθαρή λύση με συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και συμφωνία για το χρέος, ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη των Ελληνικών ομολόγων στο “QE”, την αλλαγή της στάσης των Επενδυτικών Οίκων στην αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών για δοκιμαστική έξοδο στις Αγορές ομολόγων.

Αντί για αυτό όμως, το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Δεν πήρε καμία απόφαση και το προσχέδιο απόφασης που συζητήθηκε περιλάμβανε την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς αποφάσεις για το χρέος και μετάθεση όλων των κρίσιμων απαντήσεων για μετά τις Γερμανικές εκλογές και προς το τέλος του προγράμματος. Μία πρόταση που δεν εξασφαλίζει την συμμετοχή των Ελληνικών ομολόγων στο “QE” και δεν επαναφέρει την εμπιστοσύνη των Αγορών στην Ελληνική Οικονομία.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ήταν λογική η εκδήλωση ρευστοποιήσεων και αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, που θα επιδιώξει, στις επόμενες συνεδριάσεις, να βρει ένα νέο σημείο ισορροπίας και να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα.

Περιοχή στήριξης για τον Γενικό Δείκτη οι 737 μονάδες, που συναντά τον απλό ΚΜΟ 30 ημερών, με τις 735 μονάδες να είναι 50% διόρθωση όλης της τελευταίας ανοδικής κίνησης από τις 671 μονάδες ως τις 800 μονάδες και επόμενο σημαντικό σημείο το ανοδικό “gap” από τις 29/4 στις 714 μονάδες.

Για τον Τραπεζικό κλάδο, στήριξη ο απλός ΚΜΟ 30 ημερών στις 928 μονάδες, με τις 920 μονάδες να είναι 50% διόρθωση όλης της τελευταίας ανοδικής κίνησης από τις 760 μονάδες ως τις 1081 μονάδες και στη συνέχεια το ανοδικό “gap” από 29/4 στις 894,57 μονάδες.

Επόμενος σταθμός το Eurogroup στις 15/6 με ενδιάμεσο σταθμό το Euroworking Group 8/6.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων δείχνουν ότι δύσκολα θα έχουμε απόφαση πολύ καλύτερη από όσα συζητήθηκαν προχθές στις Βρυξέλες και η προσοχή στρέφεται στη στάση της ΕΚΤ και αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Ελληνική Οικονομία με την ένταξη των ομολόγων στο “QE”.

Αυτή είναι η παράμετρος που μπορεί να δώσει την ώθηση στο Χρηματιστήριο και την επαναφορά του Γενικού Δείκτη στην περιοχή 780 με 800 μονάδες και στον τραπεζικό κλάδο πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 1046 μονάδες, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο.

Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου με την ΑΛΦΑ στις 31/5, ενώ η 1/6 είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης