Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merill Lynch: To ελληνικό χρηματιστήριο με την καλύτερη απόδοση διεθνώς 25,1%

BofA Merill Lynch: To ελληνικό χρηματιστήριο με την καλύτερη απόδοση διεθνώς 25,1%
Τα ομόλογα είχαν εισροές στις 21 από τις τελευταίες 22 εβδομάδες, ενώ τα ομόλογα Investment Grade παρουσίασαν εισροές για 22 διαδοχικές εβδομάδες και συνολικά 541 δισεκ. δολ. τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες αναφέρει σε ειδική ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merill Lynch.
Με βάση την BofA το ελληνικό χρηματιστήριο με όρους δολαρίου σημείωσε την μεγαλύτερη απόδοση παγκοσμίως ξεπερνώντας τις αποδόσεις του Ισπανικού και Ιταλικού χρηματιστηρίου που επίσης σημείωσαν υψηλά κέρδη.
Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια πρωταγωνίστησαν το τελευταίο διάστημα καταγράφοντας τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως.
Οι βασικές αιτίες η νίκη Macron στην Γαλλία απομάκρυνε τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης στην περίπτωση που εκλεγόταν η Le Pen, στην Ελλάδα ρόλο διαδραμάτισε η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και η προσδοκία ότι κάποια λύση για το ελληνικό χρέος μπορεί να βρεθεί.
Στην Ιταλία μετά από μια μακρά περίοδο έντονης αμφισβήτησης των τραπεζών η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται και οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών ανακάμπτουν.
Στον αντίποδα τις χαμηλότερες ή αρνητικές επιδόσεις κατέγραψαν τα χρηματιστήρια της Ρωσίας και της Βραζιλίας λόγω των πολιτικών και όχι μόνο σκανδάλων.
Οι ΗΠΑ και η Wall Street σημείωσαν εκροές στις 8 από τις τελευταίες 10 εβδομάδες, με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια να ρευστοποιούντια την περασμένη εβδομάδα.
Ενώ οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποστεί εκροές στις 9 από τις τελευταίες 10 εβδομάδες οι μετοχές μικρών κεφαλαιοποιήσεων έχουν δει εκροές στις 8 από τις τελευταίες 9 εβδομάδες.
Αντιθέτως εισροές σημειώθηκαν στις ευρωπαϊκές μετοχές (για 9 εβδομάδες), ενώ οι μετοχές εταιριών τεχνολογίας (12 εβδομάδες καταγράφουν εισροές) και οι αναδυόμενες αγορές (10 εβδομάδες σημειώνονται εισροές). 
Τα ομόλογα είχαν εισροές στις 21 από τις τελευταίες 22 εβδομάδες, ενώ τα ομόλογα Investment Grade παρουσίασαν εισροές για 22 διαδοχικές εβδομάδες και συνολικά 541 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση οι ιδιωτικές τοποθετήσεις μικρών επενδυτών σε μετοχές πλησιάζουν σε υψηλό όλων των εποχών, στο 59,7%, ενώ οι τοποθετήσεις σε ομολογιακά και μετρητά είναι σε χαμηλά ετών.

Με βάση την Bank of America οι περισσότεροι αγοραστές εμφανίζονται στις

   Ευρωπαϊκές μετοχές
    Μετοχές Βρετανίας
    Μετοχές Αναδυόμενων Αγορών
    Αμερικανικές μετοχές
    Ιαπωνία ΝΑ Ασία

Και τα περισσότερα oversold:

    Αμερικάνικο δολλάριο
    Κρατικά ομόλογα
    Χρυσός
    Ομόλογα επενδυτικού βαθμού
    Πετρέλαιο

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2017/05/12/overbought%20oversold.jpg

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2017/05/12/bofa%20winners%20losers.jpg



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης