Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Δρακόντεια μέτρα στη Βρετανία για την ασφάλεια των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου 27-28/5

BBC: Δρακόντεια μέτρα στη Βρετανία για την ασφάλεια των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου 27-28/5
Η αστυνομία επενεξετάσε τα μέτρα ασφαλείας σε πάνω από 1.300 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Ένοπλη αστυνομία θα αναλάβει τη φύλαξη δεκάδων εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 27-28/5 στη Βρετανία μετά την αύξηση της ασφάλειας που ακολούθησε την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, μεταδίδει το BBC.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ενθαρρύνουν τον κόσμο να βγει έξω, αλλά είναι σε επαγρύπνηση στο πρώτο Σαββατοκύριακο που ο συναγερμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στον τελικό ποδοσφαίρου στο Wembley και στο Hampden Park, αλλά και για τον μεγάλο γύρο (αγώνα δρόμου) του Μάντσεστερ.
Η αστυνομία ανακρίνει 11 άτομα για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων.
Οι τελευταίοι που συνελήφθησαν και κρατούνται είναι δύο άνδρες ηλικίας 20 και 22 ετών, μετά από έρευνες που έγιναν σε διαφορετικά διαμερίσματα στο Cheetham Hill και στο Longsight.
Το επίπεδο απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί από "σοβαρό" σε "κρίσιμο" και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Mark Rowley είπε την Παρασκευή 26/5 ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στις έρευνες.
Η αστυνομία επενεξετάσε τα μέτρα ασφαλείας σε πάνω από 1.300 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και ο κόσμος θα πρέπει να είναι 100% σίγουρος ότι έχει κάνει τα πάντα για να τον προστατέψει.
"Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να συμμετάσχει σε όποια αθλητική ή, πολιτιστική εκδήλωση είχε προγραμματίσει, θα υπάρχουν παντού αστυνομικοί ένοπλοι και άοπλοι για να προστατέψουν το κοινό" εξήγησε ο Rowley.
Περίπου 1.000 ένοπλοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν από το παλάτι του Μπάνκιγχαμ ως το Κοινοβούλιο, ενώ η αστυνόμευση θα είναι μεγαλύτερη για τον τελικό του ράγκμπι και τα πλέι οφ ανόδου στο ποδόσφαιρο.
Οι τακτικές της αστυνομίας θα είναι τόσο φανερές, όσο και κρυφές, για παράδειγμα στον τελικό κυπέλλου και τα πλέι οφ στο ποδόσφαιρο θα υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί αστυνομικών μέσα και γύρω από το στάδιο.
Στον τελικό του ράγκμπι θα υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί γύρω από το στάδιο.
Την Κυριακή 28/5 θα υπάρξει και έξτρα αστυνόμευση για τον αγώνα δρόμου "ο γύρος του Μάντσεστερ" μετά την επίθεση που σημειώθηκε πρόσφατα στο συναυλιακό κέντρο της πόλης.
Θα επιστρατευτεί και στρατιωτικό προσωπικό για να ενισχύσει τις τοπικές δυνάμεις και ήδη αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή.
Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί επίσης και για τον τελικό κυπέλλου της Σκωτίας, που θα γίνει το Σάββατο 27/5 στο Hampden Park της Γλασκώβης.
Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τη Σκωτία, ο κόσμος καλείται να είναι σε επαγρύπνηση, όπως είπε ο Mark Hargreaves.
Συνολικά 11 άνδρες από 18 ως 44 ετών, συμπεριλαμβανομένου και του αδερφού του βομβιστή αυτοκτονίας, κρατούνται ως ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο 44χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 26/5.
Εφτά παιδιά είναι ανάμεσα σε αυτούς που πέθαναν, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν 66 άνθρωποι και οι 23 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Theresa May θα έχει νέα συνάντηση εντός της ημέρας με την κυβερνητική επιτροπή επειγουσών καταστάσεων Cobra για το θέμα της ασφάλειας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης