Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η κυβέρνηση Macron προσπαθεί να δελεάσει τις τράπεζες να μεταφερθούν στο Παρίσι μετά το Brexit

FT: Η κυβέρνηση Macron προσπαθεί να δελεάσει τις τράπεζες να μεταφερθούν στο Παρίσι μετά το Brexit
Bank of America, Citigroup και Morgan Stanley είναι ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν κληθεί να μεταφέρουν τις έδρες τους στη γαλλική πρωτεύουσα
Η νίκη του Em. Macron στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έδωσε μια νέα ώθηση στη Γαλλία η οποία φαίνεται ότι διεκδικεί οικονομικά οφέλη από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Όπως αναφέρουν οι FInancial Times, η κυβέρνηση Macron προσπαθεί να μεταφέρει την οικονομική δραστηριότητα που υπήρχε στο City του Λονδίνου στο Παρίσι.
Οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citigroup και Morgan Stanley είναι ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν κληθεί να μεταφέρουν τις έδρες τους στη γαλλική πρωτεύουσα.
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως, με περισσότερους από 2 χιλιάδες υπαλλήλους στα γραφεία της στο Λονδίνο, είναι ήδη σε συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση για αυτό το σκοπό.
Η JPMorgan μελετά τις επιλογές που της δίνει και η μεταφορά της έδρας της στο Δουβλίνο ενώ το Παρίσι παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις της όπως άλλωστε η Φρανκφούρτη και το Λουξεμβούργο.
Το Brexit έχει δημιουργήσει μια τεράστια μετακίνηση εταιρειών από το Λονδίνο στην ηπειρωτική Ευρώπη καθώς η βρετανική κυβέρνηση απειλεί την ΕΕ με κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης πολιτών αφαιρώντας τους όλα τα δικαιώματα της ΕΕ.
Ωστόσο, αν και η επιλογή Macron έχει ευνοήσει τη Γαλλία σε αυτόν τον τομέα, πολλοί αξιωματούχοι αμερικανικών τραπεζών υποστηρίζουν ότι το Παρίσι, σε αντίθεση ε το Βερολίνο, κινήθηκε αργά. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που διαθέτει η γερμανική πόλη είναι ότι εκεί βρίσκονται και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης