Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι βρετανικές εκλογές δεν θα αντιστρέψουν την απόφαση για «Brexit»

Goldman Sachs: Οι βρετανικές εκλογές δεν θα αντιστρέψουν την απόφαση για «Brexit»
Οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, αυξάνοντας την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία από 17 σε 88 έδρες
Oι επικείμενες βρετανικές γενικές εκλογές, στις 8 Ιουνίου, δεν θα αντιστρέψουν την απόφαση για «Brexit» που ελήφθη τον περσινό Ιούνιο, αναφέρει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Όπως επισημαίνει στην ανάλυσή της, η Goldman Sachs συνεχίζει να περιμένει ένα σκληρότερο και όχι ηπιότερο Brexit, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μένει εκτός της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε. και της τελωνειακής ένωσης.
«Πιστεύουμε ότι η κύρια συνέπεια της αναμενόμενης νίκης των Συντηρητικών στις εκλογές θα είναι μια αυξημένη πιθανότητα να εξασφαλίσει το Ηνωμένο Βασίλειο μια “ομαλότερη” μετάβαση στο Brexit», αναφέρει η G.S.


Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, αυξάνοντας την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία από 17 σε 88 έδρες.
«Αυτή η πρόβλεψη, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπόκειται σε διάφορες πηγές αβεβαιότητας.


Παρ’ όλα αυτά, μια μεγαλύτερη πλειοψηφία θα διευκόλυνε τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να κάνει παραχωρήσεις στην Ε.Ε. για να εξασφαλίσει μια μεταβατική συμφωνία καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2019», προσθέτει η G.S.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης