Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Νευρικότητα στην Αθήνα μετά το Eurogroup - Ποντάρουν σε ελάφρυνση χρέους

Handelsblatt: Νευρικότητα στην Αθήνα μετά το Eurogroup - Ποντάρουν σε ελάφρυνση χρέους
Εντύπωση κάνει το σχόλιο της εφημερίδας πως «οι κακουχίες (των διαπραγματεύσεων) έχουν κάνει τον 57χρονο υπουργό Οικονομικών να φαίνεται κουρασμένος και... γκρινιάρη
Για «αυξημένη νευρικότητα» στην ελληνική κυβέρνηση μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup της 22ας Μαϊου κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Handelsblatt, με τίτλο «η Αθήνα ποντάρει σε ελάφρυνση χρέους», με αφορμή τις σημερινές (29 Μαϊου 2017) δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών προτρέπει τους πιστωτές να προβούν σε παραχωρήσεις σχετικά με το χρέος:
«Κάναμε όσα έπρεπε για τις τεράστιες μεταρρυθμίσεις.
Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των πιστωτών.
Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, χρειαζόμαστε θεμέλια για ανάπτυξη».
Τον Ιούλιο, η χώρα της οικονομικής κρίσης πρέπει να ανταπεξέλθει σε πληρωμές δισεκατομμυρίων ευρώ, υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα, εκτιμώντας μάλιστα πως ίσως η Αθήνα δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Εντύπωση κάνει το σχόλιο της εφημερίδας πως «οι κακουχίες (των διαπραγματεύσεων) έχουν κάνει τον 57χρονο υπουργό Οικονομικών να φαίνεται κουρασμένος και... γκρινιάρη.
Επί ένα χρόνο ασχολείται με τους πιστωτές για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εισέλθει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διευκολύνοντας έτσι την επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές»
Η Handelsblatt σχολιάζει μάλιστα πως η Αθήνα ασκεί πίεση στον Wolfgang Schaeuble μέσω των μέσων ενημέρωσης, ώστε να αποσπάσει κάποιες παραχωρήσεις για το χρέος...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης